Archa Chantal pořídila termolehátko novorozencům

16.04.2012 08:01

 

Nymburk, 16. 4. 2012 Téměř tři sta tisíc korun se podařilo sehnat Nadaci Archa Chantal na nákup termolehátka pro novorozence. Částečně přispěla i Kateřina Klasnová. Dnes Chantal Poullain s Klasnovou oficiálně předaly termolůžko ředitelce nymburské nemocnice Alici Opočenské a primáři Gynekologicko-porodnického oddělení Dušanu Kolaříkovi. "Lůžko je však v provozu již několik dní a už pomohlo zachránit novorozence po komplikovaném porodu," uvedla potěšeně místopředsedkyně VV.

O příspěvek na nákup multifunkčního lehátka Archa Chantal požádala hromadným e-mailem, mezi jehož adresáty byla i Kateřina Klasnová. "Chybělo jim dvacet tisíc korun, což je přesně částka, kterou dávám měsíčně na charitu. A navíc místem určení byla nemocnice ve Středočeském kraji. Ozvala jsem se tedy Nadaci obratem, vše jsme hned v lednu domluvili. A dnes jsme si nové zařízení přímo v nemocnici s paní Chantal prohlédly," uvedla Klasnová. Oběma dámám se dostalo od primáře Dušana Kolaříka odborného výkladu, co vše lůžko umí. Popis zakončil radostnou zprávou, že už termolehátko, které ale také například měří tlak a teplotu novorozenců aj., pomohlo děťátku po komplikovaném porodu. "Je to přístroj na hodně vysoké úrovni a Nadaci Archa Chantal moc děkujeme," řekl Kolařík.

Není to poprvé, kdy Archa Chantal pomohla společně s Věcmi veřejnými. Například Vít Bárta posílá nadaci měsíčně celý svůj poslanecký plat.

S Chantal Poullain při slavnostním předání termolehátka pro novorozence v nymburské nemocnici, 16. dubna

 

Dozvídáme se o všech funkcích termolehátka, jež koupila Nadace Archa Chantal i s mým drobným přispěním, 16. dubna 2012

 

O chodu Gynekologicko-porodnického oddělení nemocnice v Nymburku nám povídá jeho primář Dušan Kolařík, 16. dubna 2012

 
 

Kontakt

Středočeská KLEKÁNICE Kaštanová 721
Milovice
28923
www.klekanice.eu
+420. 608 979 109 j.dolezal@veciverejne.cz